3.4.07

Sevmek; Sevdiğinin mutluluğu için herşeyden (kendi mutluluğun dahil) vazgeçmen değilmidir zaten?

5 comments:

Kucuk Mum said...

Seven insan sevdigi icin herseyi yapacaksa oncelikle kendi mutlulugunu dusunmelidir cunku onu seven insan onun mutlu olmasiyla mutlu olmaktadir. Sevgimle...

dilök said...

ya o bu değil de çok zor be insanda direnç mirenç kalmıyor beyin sırf ona çalışıyor. karşılıksız sevmek gerek de insan azbuçuk bir karşılık istiyor ya yoksa yıpranıyor böyle hayattan sevmekten falan nefret ediyor.

Kucuk Mum said...

Karşilıksız sevmek her ne kadar erdem olarak ifade edilse de her insan sevgisine karşilik bekler.Insan nasil sevilmek isterse o sekilde sever. En karsiliksiz olan anne sevgisinde bile beklenti vardir. Karsilik bulmayan sevgi devam etse bile bu sevgi seven kişiyi yaralar ,seven insanin coşkusunu gün gectikce öldürür. Tüm sevgilerin karşilik bulmasi dileğiyle...

ah benim yarim, aklım said...

dilök; benim sevgimin sonuna kadar karşılığı var dilök. Burda anlatılmak istenen şey daha başkaydı.

Kucukmum; biz olan bir çift düşün, ve yarına dair küçücük bir objeden; masadan,kanepeden,bıdı-bıdılardan konuştukları zaman, yaşıyormuşcasına mutlu olduklarını düşün. hatta düşünme çünkü bunu sen biliyorsun. İşte o duydukları mutluluğun kaynağı sevgidir, bağlılıktır.
severse eğer insan. Edip cansever'inde dediği gibi "elini bir suya koyar gibi sevdiğinin kalbinden akana koyar" ve ne mutlu bana ki sevdiğim yüreğini yüreğimin üzerine monte etti.
tek vucutta yaşıyoruz nitekim.

dilök said...

25t anladım ben senin anlatmak istediğini.
benim yazdığım yorum içinde bulunulan durumdan kaynaklanan bir tür bakış açısı (: yaşamayan anlamaz.