12.11.06


İstiklal'in girişin'den, tünel'e kadar 13 dal sigara içerek tarihi bir rekora'da imza atmış bulunuyorum.
.
Hüseyin ağa camii tuvaleti pisuvarlarına işerken tavana bakıp durdum, birazdan ekşiyi açıp "pisuvara işerken tavanı süzen tip" gibi bir entryi hayvanlar gibi aratıcam.
.
Bugün; tüm gün boyu istiklal'in altını, üstüne getirmek suretiyle biricik asistanım memo ile birlikte Cadde'nin başlangıcından tünele kadar olan tüm mıntıkayı, istiklale bağlı olan sokakalarla birlikte taradık. Amacımız "artiztanbul" projesi kapsamın'da tüm istanbul olmasa'da en azından en işlek ve merkezi yerlerinden biri olan istiklal caddesi mıntıkasındaki "street art" çalışmaları bulmak ve fotograflarını çekmek suretiyle resimleyip arşivimize eklemekti.
.
Burada bazı meraklı arkadaşlar ellerinde ses kayıt cihazları, ne bileyim eos300, d70 fotograf manikanalarıyla basın toplantısındaymışcasına (bu cümle böylemi yazılıyor Allaaşkına) soracaklardır; Peki ulaştınız mı amacınıza?
.
Evet. Elimizdeki imkanlarla ne kadar taranabilirse bir cadde ve sokakları, o kadar taradık işte. Bir de boru değil, tek tatil günümüz olan Pazar'ı, Annelerimize göre zaman kaybı sayılabilecek bir olaya harcadık.
.
Ama süperde zevkliydi. Bir ara o kadar yorulduk ki Baş yaverim memo, atlas apartmanın köşesine adeta çöktü. Bağdaş kurup, azıcık uyusa 10kaplan gücüne geri döneceğini söylediyse'de görevimizin ehemmiyeti bir dakika bile mola vermemize izin vermiyordu.
.
Şaka bir yana, bu taramayı yapmak; memo ve benim her telefon görüşmesinde önemle üzerini çizdiğimiz konuydu, inanmıyorsanız faber castel fosforlu arkadaşa sorun.
.
Şimdi elimizdeki verilere göre istiklal'in bazı bölgelerine kâh sprey boya ile, kâh önceden hazırladığımız stıkır'larla güzel bir "artiztanbul" projesi gerçekleştireceğiz. Şimdilik stıkır çizimleri için biraz süreye ve boyaların akmaması için en azından haziran ayının gelmesini sabırla beklemeye ihtiyacımız var.

İstiklal caddesin'de şimdiye kadar "artiztanbul" kapsamında yapılan çalışmaları yerinde göreyim derseniz; Asmalımescid sokağın girişi sağ duvara, ada müzik ve fenerium'un arasındaki sokağın girişine, adidas mağazasının (atlas apartmanın olduğu sokak) sağındaki sokağın girişine, kuledibinde balkon çıkmazı sokağın girişine ve İstiklal caddesi girişinde Cumhuriyet gazetesi beyoğlu bürosunun alt duvarına (fransız kültür merkezi ve ist kafe arasındaki duvar) bakabilirsiniz.
.
Ayrıca bize destek olarak projeye dahil olmak isteyen siz müstesna, nadide arkadaşlar'da yirmibest@hotmail.com adresinden benimle irtibata geçerek "elin gâvuru ne güzel şeyler yapıştırmış sokaklarına" diye iç geçiren dedelerimiz ve ebelerimizin acılarını dindirerek bizlerle gurur duymalarını sağlayabilirsiniz.
Şimdilik bu kadar, ben bu blog olayını işte bunun için seviyorum,
iletişiyoruz.

No comments: