28.6.06


Sizin böyle adetleriniz varmı bilmiyorum ama bizim var,
mesela her kış'ın ilk kar yağışında mehmet, burak ve ben toplaşır çorlulu ali paşa medresine gider nargile tüttürürüz, nedir yani bu?
kışın gelmesine seviniyoruz sözde, işte böyle acayip insanlarız ve böyle acayip hayat tarzlarımız var.
Hurafelere falan inanmıyoruz ama herşeyin gelişini kutlamak falan istiyoruz. Aslında pek de sosyal insanlar olduğumuz söylenemez. Hatta köşesinden asosyal olduğumuz falan bile söylenir ya neyse...
Birde şöyle bir huyumuz var ki, bu huyumuz yüzünden en kısa sürede bir kocaman yarık açılabilir kaş bölgemiz veya dudak köşemizde. Mesela bir cafeye girdik, örnek olarak kaktüs'e girmiş olalım. Masaya oturduktan kısa bir süre sonra birimiz kalkıp mekanda bulunan çoğunun ideolojisine aykırı gazete dergi ve bilimum yayınları masamıza taşımamız. Kaktüs ağırlıklı belleklerine sol ve devrim tantanaları işlenmiş elemanların takıldığı mekan ya, biz kalkıp gazete-dergi askısından "gerçek hayat"ı veya yeni şafağı falan alıyoruz, tabii herkezin kafa 9o derece bize dönmüş oluyor ki bu "size bir şans daha tanıycaz" demek oluyor.
Milliyetcilerin takıldığı kafelerde ise masamız "öküz" "kaçak yayın" ve "esmer" gibi darp'a maruz kalabileceğimiz yayınlarla doluyo ki çok tehlikeli şeyler bunlar.

Dedim ya acayip bi arkadaş topluluğum var, acınacak halimize gülüyoruz, falan. . .

No comments: